Twee zakkenrollers in Goes in Opsporing Verzocht

Twee zakkenrollers in Goes in Opsporing Verzocht

Geplaatst op 26 april 2022, om 13:32 uur

Goes – De Zeeuwse politie toont dinsdagavond 26 april in het opsporingsprogramma beelden van twee mannen, die in mei en augustus 2021 in Goes met gestolen bankpassen pinden.

Morgen is het Koningsdag en daarna volgen vele festivals. Daarom wil de politie de kijkers van Opsporing Verzocht waarschuwen voor mobiel banditisme, in de vorm van zakkenrollers. Zij zullen de komende weken ongetwijfeld weer proberen hun slag te slaan. Opvallend is dat ze vaak speciaal naar Nederland komen voor deze hoogtijdagen, vanuit landen in Oost-Europa, maar zelfs helemaal vanuit Zuid-Amerika.

Opsporingsberichten

Doel is dus om de kijkers van dit populaire programma alert te maken, zeker nadat ze door corona mogelijk wat naïef zijn geworden. En de politie vraagt natuurlijk of ze deze twee zakkenrollers, die in Goes actief waren, herkennen. Een man pint op 17 mei 2021 honderden euro’s met een gestolen pas. De tweede zakkenroller koopt op dinsdag 24 augustus 2021 direct, nadat hij een portemonnee met pinpas gerold heeft, sigaretten in een winkel in Goes (de twee opsporingsberichten worden dinsdagavond gepubliceerd).

Uitzendingen

De live uitzending van Opsporing Verzocht is dinsdag 26 april, aanvang 20.30 uur op NPO1. Op donderdag 28 april wordt het programma rond 13.30 uur herhaald via NPO1.