Politie onderzoekt bermbranden Zeewolde en zoekt getuigen

Politie onderzoekt bermbranden Zeewolde en zoekt getuigen

Geplaatst op 21 april 2022, om 11:36 uur

Zeewolde – Op maandag 18 april, Tweede Paasdag, was Zeewolde het toneel van een aantal bermbranden. De politie gaat uit van brandstichting en roept getuigen op zich te melden.

De eerste melding van een bermbrand kwam rond 14.30 uur tussen de Gooiseweg en de Spiekweg. Terwijl agenten onderweg waren naar deze locatie zagen zij ook andere branden langs het fietspad in de richting van de Spiekweg. Bij een van de branden zagen getuigen een mogelijke verdachte.
Bij de zoektocht naar de verdachte werd nog een brandhaard gevonden langs het fietspad vanaf de Bosruiterweg naar de onderdoorgang op de Gooiseweg.
Rond 16.30 uur kregen we nog een melding van een bosbrand in de omgeving van de Dasselaarweg. De brandweer heeft bij al deze meldingen bluswerkzaamheden verricht.

Er is direct buurtonderzoek gedaan en de helikopter is ingezet om mee te zoeken naar de verdachte. Helaas is deze nog niet gevonden. De politie onderzoekt of de branden verband houden met elkaar.

Signalement
Van de verdachte is een summier signalement bekend:

  • Klein van stuk
  • Gezet postuur
  • Man
  • Koptelefoon op zijn hoofd
  • Zat op de fiets

Iets gezien?
Bent u getuige geweest van de brandstichtingen, beschikt u over camerabeelden of heeft u andere informatie die ons mogelijk leidt tot de brandstichter? Bel dan 0900-8844 of via Meld Misdaad anoniem op 0800-7000. Ook kunt u bijgevoegd tipformulier invullen.