16-jarige Krimpenaar aangehouden na aantreffen vuurwapen

16-jarige Krimpenaar aangehouden na aantreffen vuurwapen

Geplaatst op 20 april 2022, om 20:37 uur

Rotterdam – De politie heeft een 16-jarige jongen uit Krimpen aan den IJssel aangehouden na het aantreffen van een vuurwapen. Hierbij hebben agenten ook een waarschuwingsschot gelost. We zijn dringend op zoek naar getuigen die meer weten over een tweede verdachte die op de vlucht is geslagen.

Omstreeks acht uur in de avond zagen agenten twee jongens op een scooter rijden op de Linker Rottekade. Omdat de scooterrijders er erg jong uitzagen, wilden de agenten hun rijbewijs controleren. Hierop sloegen de verdachten op de vlucht. Daarbij gooiden zij nabij de Hendrik Keizerstraat een voorwerp weg. Dit bleek later een vuurwapen te zijn die in beslag genomen is.

Na een achtervolging waarbij de verdachten uiteindelijk te voet verder vluchtten, hebben agenten een BTGV (Benaderingstechniek Gevaarlijke Verdachten) op de Rubroekstraat uitgevoerd bij een van de verdachten. Hierbij is ook een waarschuwingsschot gelost omdat de verdachte opnieuw probeerde te vluchten. Hij is vervolgens aangehouden.

De andere verdachte is op de hoek van de Crooswijksestraat op de vlucht geslagen. De politie spreekt graag getuigen die deze verdachte kennen of meer informatie over hem hebben. De verdachte had eerst een helm op, maar heeft deze later afgedaan en weggegooid. Mogelijk heeft u dit gezien. Ook andere informatie is welkom. Neem contact met ons op via de onderstaande opties.