Iets gestolen uit uw auto? We hebben buit teruggevonden

Iets gestolen uit uw auto? We hebben buit teruggevonden

Geplaatst op 19 april 2022, om 13:30 uur

Heerhugowaard – In de nacht van maandag 18 op dinsdag 19 april heeft de politie twee jonge mannen aangehouden in de omgeving van de Ronnie Biermantuin. De 17-jarige Alkmaarder en de 21-jarige man uit Heerhugowaard worden verdacht van betrokkenheid bij meerdere inbraken in auto’s. Zij zitten vast voor verder onderzoek.

De politie ontving rond 03:30 uur een melding van een verdachte situatie bij de Renhagedis en de Ronnie Biermantuin in Heerhugowaard. Er werd aan verschillende voertuigen gerommeld. De politie ging naar de locatie en zagen de personen die voldeden aan het signalement. Bij het zien van de politie probeerden de mannen weg te komen, maar agenten konden de twee personen aanhouden. In de omgeving van de Esther de Boer van Rijkpark werden ook goederen gevonden die mogelijk afkomstig waren van diefstal (zie onderstaande foto’s).

Zijn deze goederen van u?
De politie trof een aantal goederen aan bij de verdachten, die meer dan vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn. Is een van de onderstaande goederen (aantoonbaar) van u? Vult u dan onderstaand tipformulier in of belt u met een van onze collega’s via tel.nr. 0900-8844.

Getuigen gezocht
De politie doet onderzoek naar de auto-inbraken en is op zoek naar mensen die getuige zijn geweest van de diefstallen of die zelf slachtoffer zijn geworden en spullen uit de auto missen. Daarnaast is de politie ook op zoek naar beelden die bijvoorbeeld gemaakt zijn via een beveiligingscamera of een videodeurbel. Beschikt u over zo’n camera en heeft u mogelijk beeldmateriaal van betrokkenen? Dan komt de politie graag met u in contact. U kunt contact opnemen via 0900-8844.

Ziet u een verdachte situatie, mensen rondstruinen of verdachte voertuigen? Geef het meteen door aan de politie via 112. Onthoud daarbij kenmerken zoals het signalement van de mogelijke dader of een kenteken. Als u zich op een later moment opmerkelijke zaken herinnert, kunt u die delen met de politie via telefoonnummer 0900-8844.

2022075467

Afbeeldingen worden getoond in het nieuwsbericht op de website.