Jonge vrouw op de fiets neergestoken na hockeyfeest.

Jonge vrouw op de fiets neergestoken na hockeyfeest.

Geplaatst op 18 april 2022, om 20:06 uur

Vlaardingen – Afgelopen zaterdagavond, 16 april, is rond 23.45 uur een 21-jarige vrouw vanuit het niets neergestoken toen ze van de hockeyclub naar haar vriend fietste met wie ze had afgesproken bij een café aan de Hoogstraat in Vlaardingen. Haar route ging via de Hargalaan in Schiedam, de Kethelweg af, de kruising over bij de Westlandseweg, naar de Kortedijk in Vlaardingen. Aangekomen bij de kruising Kortedijk / de Werf van Pronk is ze rijdend op haar fiets gestoken door een nog onbekende man. Hij was ook op de fiets en fietste haar aanvankelijk voorbij en keerde toen weer om. Wellicht is dat iemand opgevallen. Vanwege de impact heeft het Openbaar Ministerie besloten de beelden van de verdachte morgen, dinsdag 19 april, naar buiten te brengen.

Het was rond middernacht toen de politie de melding binnen kreeg dat er op de Kortedijk / Werf van Pronk in Vlaardingen een vrouw gewond was geraakt bij een steekincident. Het 21-jarige slachtoffer is direct naar het ziekenhuis vervoerd om behandeld te worden aan haar verwondingen. Het slachtoffer dacht eerst dat ze een harde klap had gekregen en merkte pas later dat ze in haar rug was gestoken. Het mes is uiteraard in beslag genomen en wordt onderzocht. Het team van rechercheurs draait de zaak en zet alles op alles om de dader te vinden. Op dit moment worden er beelden bekeken, maar ook nog nieuwe camerabeelden opgehaald. Iedereen die iets weet of heeft gehoord over dit heftige incident wat waardevolle informatie kan zijn, wordt dringend opgeroepen om contact op te nemen met de politie.
De man droeg donkere kleding, mogelijk met gezichtsbedekking met witte accenten, is ongeveer 1.70 lang en reed op een donkere fiets.
Ook een dringende oproep aan de dader; ben jij dit, meld je dan.

De jonge vrouw is momenteel buiten levensgevaar en heeft veel geluk gehad. Het lijkt erop dat er geen vitale organen zijn beschadigd.
Naar de man die zit op zijn geweten heeft, is de politie hard op zoek.
De impact op de buurt en de hockeyclub is enorm. Niet alleen het slachtoffer zelf is ontzettend geschrokken, maar uiteraard ook iedereen om haar heen en de leden van de hockeyclub. Zo mag een feestje niet eindigen. Daarom nogmaals een dringend verzoek om te bellen met waardevolle tips over het incident.

Beelden verdachte versneld naar buiten
Rechercheurs bekijken zoveel en zo goed mogelijk de beelden waar de mogelijke verdachte opstaat. In overleg met het Openbaar Ministerie is er besloten om deze versneld naar buiten te brengen. Dit gebeurt morgenavond in het programma Opsporing Verzocht, want deze man moet zo snel mogelijk van straat worden gehaald. In een onderzoek moeten (camera)beelden altijd eerst aan agenten worden getoond, voordat het publiek ze te zien krijgt.

Door de heftigheid van dit incident en de impact die het heeft op de omgeving, heeft het OM dit besloten.