Twee aanhoudingen voor mishandeling FC Utrecht supporters

Twee aanhoudingen voor mishandeling FC Utrecht supporters

Geplaatst op 16 april 2022, om 16:44 uur

Utrecht – Twee mannen zijn zaterdag 16 april aangehouden voor de mishandeling van een groep FC Utrecht supporters op woensdag 12 januari 2022 in Utrecht. Beide mannen zitten vast voor verhoor.

Die woensdagavond in januari, rond 20.00 uur, waren een aantal FC Utrecht supporters buiten aan het trainen in een sportpark aan de Parkzichtlaan. Ineens werden zij belaagd door een grote groep Feyenoord supporters. Er ontstond een vechtpartij waarbij rake klappen werden uitgedeeld. Een aantal personen raakten hierbij gewond. De politie werd gebeld, maar helaas waren de daders al weg.

Aanhoudingen
Door het basisteam van politie Utrecht-Centrum werd, in samenwerking met de voetbaleenheid van de politie, een onderzoek gestart naar de mishandeling. En dat leidde naar twee mannen. Het gaat om een man van 37 jaar uit Rotterdam en een 25-jarige man uit Capelle aan den IJssel. Zij werden zaterdagochtend 16 april aangehouden. Beide mannen zitten vast voor verhoor.

Er gingen geruchten dat het zou gaan om een vechtafspraak tussen de twee groepen supporters. Van FC Utrecht en Feyenoord. Uit onderzoek is gebleken dat dit niet het geval was. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.