Verdachte woninginbraak aangehouden

Verdachte woninginbraak aangehouden

Geplaatst op 15 april 2022, om 09:06 uur

Utrecht – Men man en macht zochten agenten woensdag 13 april naar twee woninginbrekers in Lunetten. Daarbij werd een politiehond, politiehelikopter en ingezet en vorderden agenten zelfs een fiets van een voorbijganger. Alle inzet bleek niet voor niets, een xx-jarige verdacht werd uiteindelijk aangehouden.

Omstreeks 10.50 uur die dag kreeg de politie melding van een woninginbraak in de Lofoten. Terwijl agenten aanrijdend waren, zagen zij onderweg een man hard rennend lopen met een breekijzer in zijn handen. Hij liet het breekijzer vallen en rende weg. Met behulp van inzet van een politiehelikopter, een gevorderde fiets van een voorbijganger kon de uiteindelijk een 20-jarige verdachte uit Utrecht aanhouden. De tweede verdachte kon helaas niet meer gevonden worden. Een speurhond vond in de struiken het weggeworpen breekijzer.

Getuigen gezocht
Wij komen graag in contact met getuigen. De tweede verdachte is immers nog zoek. Heeft u wat gezien of gehoord? Of heeft u wellicht camerabeelden die ons kunnen helpen bij het onderzoek? Dan kunt u contact opnemen met de politie via 0900 8844. Wilt u liever anoniem blijven? Dan kunt u bellen met Meld misdaad Anoniem via 0800 7000.