Acht personen aangehouden bij wedstrijd PSV – Leicester City

Acht personen aangehouden bij wedstrijd PSV – Leicester City

Geplaatst op 15 april 2022, om 11:27 uur

Eindhoven – Donderdagavond 14 april speelde PSV thuis tegen Leicester City. In Eindhoven is het erg druk geweest met duizenden supporters. De sfeer was over het algemeen gemoedelijk. Er zijn wel wat kleine opstootjes geweest. Daarvoor zijn in totaal acht personen aangehouden.

Aanhoudingen
Voorafgaand aan de wedstrijd heeft de politie te maken gehad met enkele opstootjes tussen supporters. Op dat moment zijn twee personen aangehouden voor baldadigheid en belediging. Na de wedstrijd was het onrustig in de stad en moest de ME meerdere malen linies vormen en enkele charges uitvoeren. Door het de-escalerend optreden van de ME konden de groepen gescheiden worden en zijn grotere ongeregeldheden voorkomen.

In totaal zijn er acht personen aangehouden, waaronder twee Engelsen. Van die acht personen zijn er drie minderjarig. De leeftijden van de verdachten liggen tussen de 16 en 59 jaar. Ze worden onder andere verdacht van openlijke geweldpleging, baldadigheid en belediging. Alle verdachten zijn weer naar huis gestuurd.