Woningoverval Bussum

Woningoverval Bussum

Geplaatst op 14 april 2022, om 11:10 uur

Bussum – Twee daders overvallen donderdagochtend 14 april een woning op de Potgieterlaan. De bewoner is op dat moment thuis, verweert zich en weet de daders zonder buit weg te jagen. De recherche zoekt getuigen.

In de vroege ochtend, rond 06.00 uur, werd de bewoner wakker van een geluid. Kort daarna staan twee overvallers in zijn woning. Ze bedreigen de bewoner en willen zijn spullen. Het slachtoffer loopt in eerste instantie met de twee overvallers mee, maar weet zich zodanig te verzetten dat de twee overvallers besluiten het hazenpad te kiezen. Tijdens de worsteling is de bewoner wel licht gewond geraakt en werd hiervoor nagekeken door een ambulance. Gelukkig was het niet nodig om mee te gaan naar het ziekenhuis. 

Vuurwapen gevonden
De verdachten zijn zonder buit gevlucht in de richting van de Brediusweg. Ondertussen werd de politie gebeld en hebben agenten direct de omgeving doorzocht. Helaas waren de daders al gevlogen. Tijdens het buurtonderzoek vonden de agenten wel een vuurwapen op straat. Er wordt onderzocht of deze betrokken is bij de overval.

Getuigen gezocht
De recherche onderzoekt de zaak en kan hierbij hulp gebruiken van getuigen. Weet u meer over de overval? Heeft u gezien waar de verdachten heen zijn gevlucht?

Alles wat u gezien of gehoord heeft kan ons verder helpen in het onderzoek. Ook komen wij graag met u in contact als u in het bezit bent van camerabeelden. Geef uw informatie dan door via het telefoonnummer 0900-8844. Dit kan ook via Meld Misdaad Anoniem (M) 0800-7000 of onderstaand tipformulier.