‘Ogen op de weg’: De politie neemt het opnieuw op tegen afgeleid rijden

‘Ogen op de weg’: De politie neemt het opnieuw op tegen afgeleid rijden

Geplaatst op 12 april 2022, om 09:20 uur

’s Hertogenbosch en Tilburg – Hoe vaak heb je achter een automobilist gezeten in het verkeer en niet zeker geweten wat de bestuurder aan het doen was? Je ziet de auto slingeren en te laat remmen. De bestuurder is waarschijnlijk druk met appen, eten of kijkt een film. Maar het is toch voor niemand een verrassing dat afgeleid rijden veel ongelukken veroorzaakt? Het smartphonegebruik achter het stuur lijkt er bij sommige weggebruikers ingeslopen en dat moet veranderen.

Een touringcar met agenten rijdt in 2022 door Brabant en Zeeland om weggebruikers te overtuigen hun smartphone met rust te laten in het verkeer. Zoals het hoort. Als agenten vanuit de bus een overtreding zien, neemt een ander politie team in een kleinere auto het over en houden zij de overtreder aan. Het doel is om het aantal ongevallen door afleiding in het verkeer te verminderen en onze wegen veiliger te maken.

De handhavingsactie ‘Ogen op de weg’ – met een touringcar én de MONO-cam – staat op 20 verschillende dagen over het jaar verspreid gepland. De politie van Oost-Brabant en Zeeland-West-Brabant en de Provincies Zeeland en Noord-Brabant voeren deze actie gezamenlijk uit. Wij gaan voor NUL verkeersslachtoffers in 2022. Dus de volgende keer dat je in de auto stapt, neem dan afstand van je telefoon en zorg ervoor dat niets je afleidt van je doel. Zo kan iedereen veilig van punt A naar punt B.