Man beroofd in Nieuw-West; politie zoekt getuigen

Man beroofd in Nieuw-West; politie zoekt getuigen

Geplaatst op 11 april 2022, om 10:42 uur

Amsterdam – Een 20-jarige Duitse toerist is in de nacht van vrijdag op zaterdag 9 april 2022 in Nieuw-West onder bedreiging van een vuurwapen beroofd van zijn geld. Een onderzoek is ingesteld en daarin is de politie op zoek naar getuigen.

De man komt samen met twee vrienden rond 2.30 uur op de Slotermeerlaan aan na een avondje in het centrum van Amsterdam. Terwijl zijn twee vrienden alvast naar hun hotelkamer gaan met wat boodschappen vult het latere slachtoffer zijn tank bij vanuit een jerrycan die hij bij zich heeft. Dan voelt hij ineens iets in zijn onderrug, hetgeen later een vuurwapen blijkt te zijn. Een onbekende man dwingt hem in te stappen en te gaan rijden.

De man met het vuurwapen gaat naast hem zitten en dirigeert hem in het Engels via de Burgemeester Röellstraat, Henriëtte Roland Holststraat en de Louis Couperusstraat uiteindelijk naar het Adriaan van Oordthof. Daar moet de man al zijn geld afstaan, waarna hij weer moet gaan rijden. Ter hoogte van de Burgemeester de Vlugtlaan stapt zijn belager uit. Het slachtoffer alarmeert direct de politie en doet de volgende middag aangifte van wat hem is overkomen. Van de verdachte is het volgende signalement bekend:

– Donker getinte man
– 20-25 jaar
– 180cm lang
– Normaal postuur
– Zwart krullend haar
– Zwarte baard en snor
– Droge witte plekken op de knokkels van zijn rechterhand
– Droeg een donker gewatteerde winterjas

Getuigen
De recherche doet onderzoek naar deze straatroof en vrijheidsberoving en komt graag in contact met getuigen. Heeft u iets gezien, gehoord of heeft u beelden van deze zaak? Neem dan contact op met de politie via het nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0800-7000. Getuigen kunnen ook gebruik maken van onderstaand tipformulier en daarop ook beeldmateriaal uploaden.