Man uit Albanië verdacht van 100 woninginbraken

Man uit Albanië verdacht van 100 woninginbraken

Geplaatst op 7 april 2022, om 14:11 uur

Arnhem – De politie heeft woensdagavond in Arnhem een 39-jarige man uit Albanië aangehouden in een onderzoek naar een groot aantal woninginbraken. De werkwijze bij die inbraken was veelal identiek: er werden gaatjes geboord om zo toegang te krijgen tot de woningen.

Foto ter illustratie

In totaal kwamen er bij de politie het afgelopen anderhalf jaar meer dan honderd aangiftes binnen uit de omgeving van Arnhem en Velp. De aangehouden man kan mogelijk met een groot deel van de inbraken of pogingen daartoe in verband worden gebracht.

Maak het inbrekers lastig!

Bij de inbraakmethode worden in de stijl ter hoogte van raam- of deurboompjes gaatjes geboord. Ramen en deuren die niet met een slot zijn afgesloten geven inbrekers eenvoudig de kans via het geboorde gat de sluiting openen. U kunt dit voorkomen door raam- en deurboompjes met sloten aan te brengen.

Verder maakt u het inbrekers lastig met bijvoorbeeld voldoende buitenverlichting en tijdklokschakelaars op alle verdiepingen van uw huis, waarmee de verlichting telkens op andere tijdstippen aan en uit gaat. Ziet u dat er ergens wordt ingebroken? Bel dan direct 112 zodat de politie in actie kan komen. Meer tips en informatie vindt u op deze speciale themapagina van de politie.

Onderzoek loopt

Het verdere onderzoek naar de aangehouden verdachte loopt en neemt enige tijd in beslag.

^SV 2022119703