Taakstraf voor man (21) die agent stoot in gezicht gaf

Taakstraf voor man (21) die agent stoot in gezicht gaf

Geplaatst op 5 april 2022, om 09:10 uur

Een 21-jarige man uit Noordwijkerhout stond vandaag terecht omdat hij een agent in het gezicht zou hebben geslagen. De politie was af gekomen op een melding dat een bushokje was vernield.

Het was woensdag 6 oktober 2021 aan het eind van de avond dat de politie een melding kreeg dat op de Victoriberg een bushokje was vernield. Een getuige had drie mannen gezien, die hem ook hadden bedreigd en tegen zijn fiets hadden geschopt.

Bij het vernielde bushokje aangekomen zagen agenten een stukje verderop drie mannen zitten in het bushokje aan de andere kant van de weg. Toen agenten om hun legitimatie vroegen weigerde de 21-jarige die te geven. Toen hij daarop werd aangehouden begonnen zijn vriend en hij de agenten te duwen en uiteindelijk verkocht de 21-jarige man de agent een stoot in het gezicht. Hij ging ervandoor en werd later thuis opgehaald door de politie.

Straf voor het slaan
Het Openbaar Ministerie eiste tegen de man een taakstraf van 80 uur voor geweld tegen een politieman. De politierechter deed meteen uitspraak en veroordeelde de man tot een taakstraf van 60 uur. Het OM had ook gevraagd om een schadevergoeding toe te wijzen, van de rechter moet de man 300 euro betalen aan de agent.

De vriend van de 21-jarige man die ook meedeed met het duwen kreeg eerder al een geldboete opgelegd. De derde vriend heeft zich tijdens de aanhouding afzijdig gehouden.