Tientallen kilo’s blokken poeder gevonden

Tientallen kilo’s blokken poeder gevonden

Geplaatst op 3 april 2022, om 13:18 uur

Rotterdam – In een woning aan de Grote Beer in Rotterdam-Oost is een vermoedelijk versnijdingspand opgerold. De woning kwam in beeld na een melding over een bewoonster die al lange tijd niet gezien was bij haar eigen woning terwijl er wel geregeld vreemde mannen in haar woning kwamen die ook nog eens regelmatig met tassen in de weer waren.

Een versnijdingspand is een pand waar drugs wordt versneden en vermengd met andere stoffen om het volume toe te laten nemen en zo meer aan de drugs te kunnen verdienen. Bezoek van onbekende, wisselende personen, veelal met big shoppers of vuilniszakken kan wijzen op een dergelijk pand. Bij de melding over de bewoonster die al lang niet gezien was en de vreemde mannen die de woning bezochten, gingen dus bij de betrokken agenten gelijk de alarmbellen af. Zij lieten dus ook niet afschepen toen de mannen een verhaal ophingen over oppassen op het huis en de katten. De agenten pakten door en deden een controle in de woning. Daar troffen zij tientallen kilo’s blokken met poeder, vermoedelijk verdovende middelen. Ook lagen er weegschaaltjes, zeefjes, verpakkingsmaterialen en andere attributen die gebruikt worden bij het versnijden van verdovende middelen.

Verdachten ontkomen
De verdachten die zich in de woning bevonden, zijn helaas ontkomen. De politie doet nader onderzoek naar deze verdachten en om vast te stellen of het inderdaad om verdovende middelen gaat. Heeft u iets gezien of gehoord dat bij dit onderzoek kan helpen of heeft u beeldmateriaal dan ontvangt de politie dit graag. U kunt bellen met 0900-8844, anoniem met 0800-7000 of uw tip achter laten onder dit bericht.

Waarom altijd melden?
Panden waar drugs wordt opgeslagen, versneden of verhandeld trekken criminelen en geweld aan. Het merendeel van de schietincidenten is drugsgerelateerd. Help mee het geweld te stoppen en meld verdachte situaties. Ziet u vreemde mensen op vreemde tijdstippen regelmatig in en uit een woning? Soms met grote tassen. Komen er regelmatig op vreemde tijdstippen wisselende mensen aan de deur? Zijn ramen altijd verduisterd met gordijnen en is onduidelijk wie er in de woning woont? Dan kan het gaan om een drugspand. Heeft u vermoedens, meld dit bij de politie via 0900-8844. Blijft u liever anoniem tip dan via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. Ook kunt u terecht bij TCI, Team Criminele Inlichtingen voor een vertrouwelijk gesprek.