Man belt onnodig vaak 112 en wordt aangehouden

Man belt onnodig vaak 112 en wordt aangehouden

Geplaatst op 3 april 2022, om 13:17 uur

Tilburg – Een Tilburger is zaterdagavond 2 april 2022 aangehouden omdat hij meerdere keren naar de politie belde met diverse bedreigingen.

De 54-jarige man heeft in totaal 13 keer gebeld naar de politie met diverse bedreigingen richting de politie en de openbare ruimte. Aanleiding van zijn belletjes waren de aanhouding van zijn partner voor een winkeldiefstal. De man eiste dat zijn partner werd vrijgelaten.

Middels onderzoek werd al vrij snel duidelijk om welke persoon het ging en waar de man woonde. Rond 22.10 uur zijn agenten de woning van de man binnengetreden en hebben hem aangehouden. In de woning is verder niets aangetroffen.

Misbruik is strafbaar
Misbruik van 112 is strafbaar. Het verhoogt de werkdruk op de 112-centrale en veel kostbare tijd gaat verloren, terwijl elke seconde telt. Zonder noodzaak opzettelijk gebruik maken van een alarmnummer is als misdrijf strafbaar gesteld in artikel 142 lid 2 van het Wetboek van Strafrecht. Maximale straf is drie maanden gevangenisstraf of een geldboete van 8100 euro.