Wie schoot Akram el Idrissi dood en waarom?

Wie schoot Akram el Idrissi dood en waarom?

Geplaatst op 2 april 2022, om 12:28 uur

Amsterdam – Woensdagavond 23 maart 2022 vond op de Hunzestraat in Amsterdam-Zuid een schietincident plaats. De 21-jarige Akram el Idrissi liep daarbij zeer ernstig letsel op en overleed later op de avond in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Het Team Grootschalige Opsporing dat de zaak in onderzoek heeft, is dringend op zoek naar meer informatie over eventuele verantwoordelijke(n) voor en mogelijke toedracht van de beschieting.

Rond 19.05 uur die woensdag kwamen er bij de meldkamer meerdere meldingen binnen dat er schoten waren gehoord in de omgeving van de Hunzestraat en de Winterdijkstraat. Hulpdiensten troffen vervolgens op de Kinderdijkstraat de neergeschoten en zwaargewonde Akram el Idrissi aan. Hij werd ter plekke door omstanders en vervolgens hulpverleners gereanimeerd en naar het ziekenhuis overgebracht. Daar kwam hij nog dezelfde avond aan zijn verwondingen te overlijden.

Slachtoffer beschoten in Hunzestraat
Direct na het schietincident hebben verschillende politie-eenheden ter plaatse uitgebreid onderzoek gedaan. Specialisten van Forensische Opsporing troffen in de Hunzestraat kogelhulzen aan. Het slachtoffer werd daar hoogstwaarschijnlijk beschoten. Op dit moment is bekend dat Akram el Idrissi zich tijdens het schietincident bij de voetbalkooi grenzend aan de Hunzestraat bevond. Hij was toen in het gezelschap van een groepje anderen. De schutter kwam volgens getuigen aanlopen, opende vervolgens het vuur en vluchtte daarna weg, mogelijk in de richting van de Rijnstraat. El Idrissi werd geraakt met het zeer ernstige letsel tot gevolg.

Aanleiding schietincident
Het onderzoeksteam doet uitgebreid onderzoek naar wat de toedracht van de beschieting kan zijn geweest en houdt op dit moment rekening met verschillende scenario’s. Er gaan momenteel op straat en in de media uiteenlopende verhalen rond over waarom El Idrissi zou zijn neergeschoten, zo valt het team op. Het onderzoeksteam wil benadrukken dat alle scenario’s nog open staan en dat niets uitgesloten wordt. Alle informatie over de aanleiding is zeer welkom. Denkt u te weten wat er mogelijk achter dit schietincident zit? Deel uw informatie dan met de recherche. Dit kan via de nummers onderaan dit bericht of via onderstaand tipformulier.

Getuigen gezocht
Het onderzoeksteam is daarnaast op zoek naar mensen die woensdagavond de 23e iets gezien hebben van het schietincident of van de schutter en/of eventuele andere verdachten. Het incident vond vroeg op de avond plaats en waren nog veel mensen op straat. Ook informatie voorafgaand aan het schietincident kan relevant zijn en hoort de recherche dus graag. De recherche is op zoek naar nog meer camerabeelden. Indien u de beschikking heeft over beelden, dan kunnen deze via het formulier geüpload worden.

Informatie delen
Informatie doorgeven aan de politie kan via 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. Mocht u getuige zijn geweest en behoefte hebben aan slachtofferhulp, dan is het mogelijk om contact op te nemen met Slachtofferhulp via: https://www.slachtofferhulp.nl/. Getuigen die zich al hebben gemeld hoeven geen contact meer op te nemen: zij worden of zijn al benaderd.