Man in gestolen politievoertuig na wilde achtervolging aangehouden

Man in gestolen politievoertuig na wilde achtervolging aangehouden

Geplaatst op 1 april 2022, om 17:42 uur

Roosendaal, Gorinchem – Politiemensen hebben vrijdagmiddag 1 april in Gorinchem een 34-jarige man uit Noordgouwe aangehouden na een wilde achtervolging die in Roosendaal begon. De man wordt verdacht van diverse feiten waaronder gevaarlijk rijgedrag en poging doodslag vanwege het inrijden op politievoertuigen.

Omstreeks 12.00 uur kwamen er meldingen binnen dat een verwarde man op de Hulsdonksestraat overlast veroorzaakte. Meerdere politie-eenheden zijn ter plaatse gegaan. Terwijl de agenten contact met hem proberen te krijgen, ziet de man kans om in een politiebus te gaan zitten. Hij rijdt vervolgens met hoge snelheid met het dienstvoertuig weg.

Wilde rit

Er volgt een wilde achtervolging die onder andere via de A17 en A59 uiteindelijk eindigt op de Hoogdalenseweg in Gorinchem. Tijdens de achtervolging zijn ook politie-eenheden uit de eenheid Rotterdam en de Landelijke Eenheid ingezet. De politiehelikopter heeft vanuit de lucht ondersteuning geboden. De verdachte heeft onderweg meerdere (politie) voertuigen geramd en flinke schade veroorzaakt. Gelukkig raakte er niemand gewond. De verdachte is voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.