Katalysator-dief aangehouden, meer als 100 keer toegeslagen

Katalysator-dief aangehouden, meer als 100 keer toegeslagen

Geplaatst op 1 april 2022, om 17:28 uur

Sittard-Geleen – Op woensdag 9 maart werd een 44-jarige man uit Sittard aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de diefstal van katalysatoren en inbraken bij een aantal bedrijven in onder andere Sittard en Geleen. De politie kwam de man op het spoor na melding van diefstal van 15 katalysatoren vanaf auto’s die in Sittard op een afgesloten terrein geparkeerd stonden.

De laatste maanden van 2021 en de eerste maanden van 2022 vonden er het bewakingsgebied van Basisteam Westelijke Mijnstreek opvallend veel katalysatordiefstallen plaats. Uit het aantal aangiftes en meldingen bleek dat er in december van het vorig jaar, 66 katalysatoren werden gestolen. In de eerste twee maanden van 2022 werd 46 keer een katalysator onder een auto vandaan gehaald. Daarop startte de recherche een onderzoek. Er werd extra geïnvesteerd op het veiligstellen van sporen aan voertuigen waarvan de katalysator werd ontvreemd en in de omgeving daarvan. De Forensische Opsporing stelde in veel gevallen DNA- en dactyloscopische sporen en camerabeelden veilig. Hierdoor kwam een verdachte in beeld.

Na de aanhouding van de verdachte zijn er op meerdere plaatsen huiszoekingen verricht. Hier zijn diverse goederen aangetroffen die in verband worden gebracht met diefstal van katalysatoren en bedrijfsinbraken.

De verdachte zit nog vast. Het onderzoek loopt nog.