Tien arrestaties in loods na vondst cokelab

Tien arrestaties in loods na vondst cokelab

Geplaatst op 31 maart 2022, om 15:07 uur

Steenbergen – In een loods aan de Boonhil is donderdagmorgen 31 maart een cokelaboratorium ontdekt. Agenten arresteerden tien mannen. De politie vond geen eindproducten van cocaïne.

Opsporingsambtenaren van politie en douane wilden rond 11.00 uur een controle uitvoeren in de loods na een melding van een mogelijke sigarettenfabriek. Tijdens de controle rees het vermoeden rees ze een cokelab hadden ontdekt. Ze troffen namelijk diverse chemische stoffen en een groep mannen aan. De groep, variërend in de leeftijd van 26 tot en met 66 jaar en geboren in Colombia, werd aangehouden. De mannen zijn voor verder onderzoek naar een politiecellencomplex gebracht en worden later verhoord.

Landelijke Faciliteit Ontmantelen

Vervolgens verrichtten brandweermensen diverse metingen. De loods werd gesloten in afwachting van het politieteam Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO). Naar verwachting zijn deze specialisten van de politie donderdag en vrijdag nog bezig met het sporenonderzoek en de ontmanteling van het verdovende middelen lab.

Vermoed jij een drugslab?

Ruik jij wel eens een vreemde chemische lucht bij jou in de buurt? Zie je ’s avonds regelmatig mensen rondom een verlaten loods of schuur en zijn de ramen afgeplakt? Of zie je wel eens een wit busje met de achterkant tegen de ingang geparkeerd? Wat doe jij dan? Bel je de politie? Wij hopen van wel! Dit kan namelijk betekenen dat er een drugslab in jouw buurt zit. Wil je weten hoe je een melding kunt doen? En wat de politie met zo’n melding doet? Bekijk deze video!

Afbeeldingen worden getoond in het nieuwsbericht op de website.