Dodelijke schietpartij McDonald’s: magazijn leeggeschoten in bijzijn kinderen

Dodelijke schietpartij McDonald’s: magazijn leeggeschoten in bijzijn kinderen

Geplaatst op 30 maart 2022, om 20:04 uur

ZWOLLE – Al kort na de schietpartij in Zwolle komen er diverse verhalen binnen over het dodelijk drama. Zo zou het hele magazijn van het wapen zijn leeggeschoten in bijzijn van vele kinderen.

Rond 18.00 uur, de drukte moment in het fastfood keten, werden twee mannen doodgeschoten. Dat gebeurde in het bijzijn van ouders en kinderen, zegt een ooggetuige tegen deze site. Het zou gaan om een gerichte actie. Het personeel is in veiligheid gebracht. ,,Het is niet normaal wat we hebben gezien.”, verteld een getuigen aan Algemeen Dagblad.

Een woordvoerder van McDonald’s spreekt van een ‘verschrikkelijke gebeurtenis’. ,,We leven mee met de nabestaanden van het mogelijke slachtoffer en bieden nazorg aan ons team. Het heeft een hele diepe indruk gemaakt.”

Bronnen hebben tegen Crimesite gezegd dat de slachtoffers van Koerdisch-Turkse komaf zijn. Het zou gaan om de broers Ali en Hüseyin T. uit een familie die oorspronkelijk uit Tunceli in Turkije afkomstig is. Ali T. exploiteerde in Nederland al lange tijd verschillende horecagelegenheden.