Politie zoekt getuigen en beeldmateriaal na schietpartij Admiraal de Ruijterweg

Politie zoekt getuigen en beeldmateriaal na schietpartij Admiraal de Ruijterweg

Geplaatst op 28 maart 2022, om 10:40 uur

Amsterdam – Er heeft een schietpartij plaatsgevonden op de kruising van de Admiraal de Ruijterweg en de Roelantstraat in Amsterdam-West. Dit gebeurde op zondagavond 27 maart 2022. Twee personen hebben over en weer geschoten en zijn daarna beiden gevlucht. De politie roept getuigen op zich te melden als zij beeldmateriaal hebben of andere nuttige informatie voor het onderzoek.

Rond 19:25 uur lost één persoon uit een klein model personenvoertuig schoten in de richting van een voetganger. De voetganger trekt ook een wapen en schiet terug. Daarna vluchten zij beiden een andere kant uit. Volgens getuigen steekt de voetganger de Admiraal de Ruijterweg over en rent via de Rijpstraat rechtsaf de Bestevaerstraat in.

Als de politie ter plaatse komt zetten collega’s de plaats delict af. Meerdere hulzen en een kogel worden aangetroffen. Daarnaast krijgt de politie ook een melding van aangetroffen bloedsporen in een parkeergarage bij het Mercatorplein. Ook daar wordt een plaats delict met linten afgezet om vervolgens sporenonderzoek te doen.

Beeldmateriaal?

De recherche onderzoekt of er een verband is tussen de schietpartij en de aangetroffen bloedsporen bij de parkeergarage op het Mercatorplein. Verder wil het onderzoeksteam meer weten over de schutters en roept getuigen op zich te melden met beelden van het incident of van de vluchtroutes. Andere nuttige informatie voor het team is ook zeer welkom. Heeft u informatie? Laat het ons dan weten via onderstaande gegevens (0900-8844, Meld Misdaad Anoniem en tipformulier).