Samoeraizwaard afgepakt, eigenaar aangehouden

Samoeraizwaard afgepakt, eigenaar aangehouden

Geplaatst op 27 maart 2022, om 08:50 uur

Bergen op Zoom – Zaterdagmiddag 26 maart 2022, rond 14.30 uur, werd een 38-jarige inwoner van Groesbeek aangehouden op de Grote Markt in Bergen op Zoom omdat hij met een zwaard aan het zwaaien was.

Een getuige meldde dat er een groepje mannen op een terras zat. Volgens deze getuige waren alle mannen behoorlijk onder invloed. Op een gegeven moment begon één van hen met een soort samoeraizwaard te zwaaien. De melder vond dit maar gevaarlijk, en dat was het natuurlijk ook. Om die reden belde de getuige de politie en agenten gingen ter plaatse. Op camerabeelden zagen de agenten hoe het incident gebeurde en zij besloten de man aan te houden. Het zwaard, een zogenoemde Katana, werd afgepakt van de 38-jarige man uit Groesbeek. De man werd meegenomen naar een politiecellencomplex. Daar is hij ingesloten.

De man zit nog vast. Hij mag zondag een verklaring afleggen.