Man loopt rond met groot mes

Man loopt rond met groot mes

Geplaatst op 27 maart 2022, om 09:41 uur

Oudenbosch – Een getuige meldde zaterdagmiddag (26 maart), iets na half zes, dat er een man op het station in Oudenbosch liep. Op zich niets vreemds, maar deze man droeg een flink mes bij zich dat hij steeds uit de beschermhoes haalde. Ook zag de getuige dat hij in zichzelf aan het praten was. Vanwege deze situatie belde ze toch maar de politie en gaf een goed signalement door.

Agenten gingen direct op weg naar Oudenbosch. Onderweg volgden meer meldingen van mensen die de man met het mes zagen. Ook meldden mensen dat ze door de man bedreigd waren en dat hij wartaal uitsloeg. Kennelijk was de man ook nog een winkel in gegaan en had daar eveneens bedreigingen geuit. Uit de locaties die melders doorgaven bleek dat de man zich ergens tussen het station en de basiliek moest bevinden.

Meerdere politiemensen gingen ter plaatse. In de Churchillstraat zagen agenten de man lopen. Zij gaven de man de opdracht om zijn mes op de grond te leggen en daaraan voldeed hij ook, nadat gewaarschuwd was dat de politie het stroomstootwapen op hem zou inzetten als hij niet zou luisteren. Het mes is vervolgens afgepakt. Aan de opdracht om op de grond te gaan liggen en zijn armen te spreiden wilde de man niet voldoen. Agenten brachten de man vervolgens zelf naar de grond en deden hem de handboeien om. Hij verzette zich hiertegen.

Uiteindelijk is hij overgebracht naar een politiecellencomplex. Daar zit hij nog vast. Hij wordt zondag gehoord door de politie.