Scooters en auto’s langs de kant gezet

Scooters en auto’s langs de kant gezet

Geplaatst op 26 maart 2022, om 10:01 uur

Capelle a/d IJssel – Knock knock… constant gebeuk van georganiseerde criminaliteit tegen onze samenleving, noemen we ondermijning. Samen met de gemeente Capelle en de belastingdienst hielden we hier donderdag een actie tegen aan de Zevensprong in Capelle a/d IJssel. Foto Jeffrey van Buuren

Met informatie vanuit onze kentekenplaatherkenning (ANPR) hebben we verschillende automobilisten gecontroleerd en scooters op de rollerband gezet. En met succes.

Totaal zijn er 70 scooters gecontroleerd; 8 reden er te hard en 3 stuks waren opgevoerd.
Vier aanhoudingen onder automobilisten voor het rijden onder invloed van drugs en/of drank.  En een aanhouding wegens onderzoek witwassen, de verdachte kon meteen zijn auto inleveren.

Door de inningen van de belastingafdeling van de Gemeente Rotterdam is er beslag gelegd op bijna 11.000 euro.

Criminelen die voor illegale activiteiten gebruik maken van legale bedrijven en diensten, is strafbaar en mag zeker niet lonen. Iedereen moet een optimaal gevoel van veiligheid en leefbaarheid hebben. Dit soort ondermijningsacties zijn hard nodig.

Drugshandel en witwassen zijn voorbeelden van ondermijning. De politie werkt nauw samen met andere instanties om zicht te krijgen op criminele activiteiten en die vervolgens aan te pakken. Daarbij is ook de hulp van burgers welkom. Ziet u een verdachte situatie of heeft u twijfels over een pand, een persoon of een situatie? Meld dit via 112 of anoniem via 0800-7000.