Automobilisten blokkeren doorgereden verdachte

Automobilisten blokkeren doorgereden verdachte

Geplaatst op 26 maart 2022, om 11:18 uur

Tilburg – Meerdere automobilisten achtervolgen vrijdagavond een dronken automobilist en rijden hem klem. Ze hadden gezien dat hij tegen een andere auto was gereden en daarna was doorgereden.

Vrijdagavond 25 maart 2022 om 23.10 uur komt de melding binnen bij het Operationeel Centrum. Op de Heikantlaan is een dronken bestuurder klemgereden door anderen. Ze zagen dat hij op de Hasseltrotonde tegen een auto aan reed en dat hij daarna door reed. Agenten spoeden zich naar de Heikantlaan en treffen daar vier auto’s.

Aanrijding

Een vrouw uit Eindhoven doet aangifte. Ze staat voor het verkeerslicht bij de Hasseltrotonde. Bij groen rijdt ze op maar voelt direct dat ze aan de achterzijde geraakt word. Ze stopt in de berm in de veronderstelling dat de tegenpartij dat ook doet. Maar niets is minder waar, ze ziet dat de bestuurder van de auto die haar aan rijdt doorrijdt. Ze stapt weer in en rijdt achter hem aan. Maar dat doen twee andere medeweggebruikers ook. Uit de later opgenomen verklaringen blijkt dat ze de aanrijding zien gebeuren en zien ook dat de dader weg rijdt.

Klem

Ze rijden achter hem aan en één van hem rijdt de verdachte klem op de Heikantlaan. De getuigen stappen uit en confronteren de bestuurder, een 41 jarige Poolse man met geen bekende verblijfplaats in Nederland, met zijn misdrijf. De andere getuige belt de politie. Ondertussen komt de aangever ook ter plaatse. De agenten houden de verdachte aan. Aan het bureau moet hij blazen en dan blijkt dat hij één keer teveel gedronken had. Ook geeft hij toe dat hij geen rijbewijs heeft, die is in Polen afgenomen omdat hij teveel gedronken had. Veel dank aan de kordate getuigen. Uiteraard zijn we blij met deze actie maar willen er wel een waarschuwing bij geven. Doe dit niet als het op de één of andere manier een gevaarlijk situatie oplevert voor u zelf of andere weggebruikers. Als het bijvoorbeeld gepaard gaat met hoge snelheden of andere verkeersovertredingen. Dat is het niet waard.