Politie zoekt beeldmateriaal van plofkraak in Apeldoorn

Politie zoekt beeldmateriaal van plofkraak in Apeldoorn

Geplaatst op 25 maart 2022, om 11:55 uur

Apeldoorn – In de nacht van vrijdag 25 maart werden de bewoners aan het Mercatorplein opgeschrikt door een harde explosie. De knal was veroorzaakt door een plofkraak op een pinautomaat. Direct na de plofkraak werd gezien dat twee personen op een witte scooter wegvluchtten in de richting van de Vlijtseweg. Niet veel later werd er een witte scooter aangetroffen op de Vlijtseweg. De politie onderzoekt of deze scooter iets met de plofkraak te maken heeft. Daarnaast is de politie op zoek naar getuigen en beeldmateriaal.

Rond 03.30 uur werden de bewoners aan het Mercatorplein ruw uit hun slaap gerukt door de plofkraak. Door de explosie is veel schade ontstaan. De politie heeft de omgeving afgezet en doet ter plaatse onderzoek. Omwonenden zagen na de plofkraak twee personen op een witte scooter hard wegrijden. Even later werd een witte scooter aangetroffen op de Vlijtseweg. Op dit moment wordt onderzocht of deze scooter iets met de plofkraak te maken heeft. Ook werd afgelopen nacht de politieheli ingezet om jacht te maken op de daders, helaas nog zonder resultaat.

Het is nog onbekend of de daders iets hebben buitgemaakt.

Getuigenoproep
We zijn direct een onderzoek gestart en zijn daarbij op zoek naar getuigen en beeldmateriaal.
– Heeft u rond 03.30 uur, voor, tijdens of na de explosie, iets verdachts gezien in de omgeving van het Mercatorplein?
– Woont u in de omgeving van het Mercatorplein of de Vlijtseweg en heeft u camera’s aan uw woning hangen waar de mogelijke verdachten (mogelijk dus met een witte scooter) op zijn te zien?
– Of heeft u andere informatie over deze plofkraak?

Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844 of bel anoniem met 0800-7000. U kunt ook uw tips en beelden toesturen via onderstaand tipformulier.

Wat doet de politie tegen ram- en plofkraken?
Bij de politie werken verschillende deskundigen en teams aan het thema plofkraken. Sinds enkele jaren is er een landelijk plofkrakenteam, dat verschillende criminele groeperingen onderzoekt die zich bezighouden met onder meer plofkraken. Daarin wordt nauw samengewerkt met banken, OM en met de politie in bijvoorbeeld Duitsland en België. Er zijn ook criminelen die niet binnen het georganiseerde verband toeslaan waar het landelijke plofkraken team aan verbonden is. Deze zaken worden lokaal opgepakt. Waar nodig wordt informatie over verdachten gedeeld om nog beter inzicht te krijgen in de werkwijze van daders.

2022129681 AC