Dienst Landelijke Recherche treft in onderzoek enorme hoeveelheid wapens aan

Dienst Landelijke Recherche treft in onderzoek enorme hoeveelheid wapens aan

Geplaatst op 25 maart 2022, om 12:41 uur

Alphen aan den Rijn – In een schuur in een woonwijk in Alphen aan de Rijn is donderdagochtend een groot wapenarsenaal aangetroffen door de politie. Het gaat om 22 handvuurwapens, 22 automatische wapens waaronder scherpschutter geweren en vier antitankwapens.

Na doorzoeking werd in de schuur een groot arsenaal aan wapens en munitie aangetroffen door rechercheurs van de Landelijke Recherche. De wapens waren verpakt in plastic en in sporttassen. Forensische Opsporing van de Landelijke Eenheid heeft de wapens voorzichtig uit de schuur gehaald om ze veilig te stellen voor sporen en om ze veilig te kunnen vervoeren. Het bleek te gaan over handvuurwapens, precisiewapens, automatische- en semiautomatische wapens en tassen vol met bijbehorende munitie. Sommige wapens waren doorgeladen. Ook werden er vier antitankwapens (bazooka’s) aangetroffen. De Explosieve Opruimingsdienst Defensie (EOD) kwam daarom ter plaatse om deze veilig te stellen.

Aanpak van criminele machtsstructuren
Een deel van de woonwijk was gisteren afgesloten voor politieonderzoek. In de loop van de avond is het gebied weer vrijgegeven. Het verdere onderzoek richt zich op de criminele machtsstructuur achter de wapenopslagplaats. De politie heeft de zaak in onderzoek. De aanpak van criminele machtsstructuren heeft bij de Landelijk Recherche van de Landelijke Eenheid en het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie hoge prioriteit.

Woordvoering: Landelijke Eenheid

Afbeeldingen worden getoond in het nieuwsbericht op de website.