Dader snel opgepakt na overval op oudere man

Dader snel opgepakt na overval op oudere man

Geplaatst op 25 maart 2022, om 13:13 uur

Valkenswaard – Een oudere bewoner van de Molenstraat werd vrijdagochtend rond kwart voor zeven door een overvaller overrompeld. De dader ging er uiteindelijk met spullen uit de woning en de auto van het slachtoffer vandoor, maar werd een uurtje later ingerekend in Steensel. Daar werd ook de auto aangetroffen.

Toen het slachtoffer zijn woning wilde verlaten, werd hij door de dader overrompeld en die hem onder dreiging met geweld terug naar binnen dwong. De man werd binnen gedwongen zijn kluis te openen en door de overvaller vastgebonden. De dader ging er uiteindelijk na een half uurtje vandoor met onder andere sieraden van de man, maar hij nam ook zijn Bentley personenauto mee. Het slachtoffer wist zichzelf uit zijn benarde positie te bevrijden en alarm te slaan. De man raakte gelukkig niet gewond.

Gouden tip
Wij startten meteen een onderzoek en verspreidden het kenteken van de gestolen auto onder alle surveillerende politie-eenheden en via Burgernet. Dat leidde tot een tip van een zeer alerte getuige, die in de omgeving van de Genderdreef in Steensel een verdachte man zag rondlopen, die iets in de bosjes verstopte. Collega’s die daar in de buurt waren gingen direct daar naartoe en troffen de verdachte man aan. Hij bleek een vuurwapen op zak te hebben en in één van zijn zakken vonden ze een horloge dat bij de overval was buitgemaakt. Verder bleek dat hij een tasje en een jas in de bosjes had weggemoffeld. Deze man, een 25-jarige inwoner van Geldrop, werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Op enkele honderden meters van de plek waar de man werd opgepakt troffen wij de gestolen Bentley aan.

Onderzoek
Onze collega’s van de forensische opsporing deden onderzoek in zowel de woning van het slachtoffer als op de locaties in Steensel. Daarbij werd ook een speurhond ingezet. In de Molenstraat deden wij buurtonderzoek en er werd een helikopter ingezet in de zoektocht naar de ontvreemde auto.