Aanhoudingen tijdens verkeers- en ondermijningscontrole

Aanhoudingen tijdens verkeers- en ondermijningscontrole

Geplaatst op 25 maart 2022, om 14:33 uur

Utrecht – Donderdag 24 maart vond er een grootschalige verkeers- en ondermijningscontrole plaats op het Westplein in Utrecht. De politie verrichtte daarbij drie aanhoudingen voor onder andere handel en/of bezit van drugs. Ook schreven agenten 69 bekeuringen uit voor diverse verkeersovertredingen, zoals rijden onder invloed van verdovende middelen.

Signaal
Met deze controles geeft de politie het signaal af dat de bestrijding van ondermijning (op de weg) een van de prioriteiten is om voor een betere samenleving te zorgen. Acties zoals deze waarbij duurzame samenwerkingen met interne en externe partners worden aangegaan zullen in de toekomst vaker plaatsvinden.

Verdachte zaken (anoniem) melden
Meldingen van burgers helpen bij de aanpak van criminaliteit. Burgers die verdachte situaties zien of het vermoeden dat er in hun buurt criminele activiteiten plaatsvinden, kunnen dat melden bij de politie via 0900 88 44. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.