UPDATE: Agent zwaargewond door contact met onbekende stof in Arnhem

UPDATE: Agent zwaargewond door contact met onbekende stof in Arnhem

Geplaatst op 23 maart 2022, om 10:12 uur

ARNHEM – De hulpdiensten zijn woensdagochtend groots opgeroepen voor een incident aan de Fruithoeve in Arnhem. Hier is een agent onwel geraakt bij een incident en is zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis.

De politie, meerdere ambulances en veel brandweer-eenheden werden rond 09:35 uur met spoed opgeroepen voor ‘een incident met gevaarlijke stof’. Ook de traumahelikopter is aan het vliegen. De hulpdiensten hebben opgeschaald naar ‘GRIP 1’. Dit betekent er betere samenwerking en communicatie nodig is tussen de hulpdiensten.

Agent zwaargewond
De woordvoerder liet iets na 10:00 uur weten dat zij deze ochtend gealarmeerd waren voor een hulpverlening in een woning aan de Fruithoeve. Hier is een agent in aanraking gekomen door een nog onbekende stof, waarna hij onwel raakte. De agent is zwaargewond met spoed overgebracht naar het ziekenhuis, zo laat de woordvoerder desgevraagd weten. Volgens buurtbewoners zou de agent ook gereanimeerd zijn, echter wil de politie dit nog niet bevestigen.

Andere agenten starten nu het onderzoek op en ook kijkt de brandweer mee naar wat voor een stof het gaat. Voor zover bekend kan de stof geen kwaad voor de omgeving.

foto’s: Roland Heitink / Persbureau Heitink