Man veroordeeld voor 6 jaar en 6 maanden cel en TBS voor verkrachting en aanrandingen in Hoorn

Man veroordeeld voor 6 jaar en 6 maanden cel en TBS voor verkrachting en aanrandingen in Hoorn

Geplaatst op 23 maart 2022, om 10:15 uur

Een 32-jarige man uit Hoorn is wegens verkrachting en twee aanrandingen veroordeeld tot een gevangenisstraf van 6 jaar en 6 maanden en TBS met dwangverpleging. Dat heeft het gerechtshof Amsterdam vandaag beslist. Het Openbaar Ministerie had in hoger beroep dezelfde straf geëist. De rechtbank legde eerder een gevangenisstraf van 5 jaar op en TBS met dwangverpleging.

Verkrachting en aanrandingen
De verkrachting en aanrandingen vonden plaats in de maanden maart tot en met juni 2019 in Hoorn. Telkens ging het om vrouwen die op de fiets op weg waren en door een man werden belaagd. DNA onderzoek wees uit dat het om de 32-jarige man ging.

Gevangenisstraf en TBS
De 3 vrouwen ondervinden tot de dag van vandaag grote psychische gevolgen van het handelen van de man. Bovendien is de man in 2015 eerder voor verkrachting veroordeeld. Daarom legt het gerechtshof de man een hoge gevangenisstraf op. De straf is hoger dan de rechtbank eerder oplegde; de rechtbank achtte een van de aanrandingen toen niet bewezen.

Daarnaast legt het gerechtshof de man TBS met dwangverpleging op. Bij de man was sprake van een antisociale persoonlijkheidsstoornis met psychopathische kenmerken en zonder adequate behandeling vormt hij een groot gevaar voor de samenleving.

Schadevergoedingen
De man moet de 3 vrouwen schadevergoeding betalen. Bovendien moet hij alsnog 270 dagen zitten voor de verkrachting uit 2015.