Grote politieactie levert onder meer acht aanhoudingen, drugs en contant geld op

Grote politieactie levert onder meer acht aanhoudingen, drugs en contant geld op

Geplaatst op 23 maart 2022, om 14:18 uur

Zoetermeer – Bij een grote politieactie in Zoetermeer, Den Haag en Rijswijk zijn dinsdag 22 maart acht mannen aangehouden voor drugshandel en witwassen. Ook zijn drugs, contant geld en voertuigen in beslag genomen.

In Den Haag, Rijswijk en Zoetermeer zijn in totaal twaalf panden doorzocht. Daarbij zijn twee hennepkwekerijen, materiaal om een hennepkwekerij te bouwen, hard- en softdrugs, meerdere voertuigen, wapens, een computer om bitcoins te minen, een woning en contant geld in beslag genomen.

Ook zijn acht personen aangehouden voor onder meer de handel in soft- en harddrugs en witwassen in georganiseerd verband. Het gaat om mannen in de leeftijd van 21 tot 48 jaar oud. Mogelijk volgen in dit onderzoek nog meer aanhoudingen.

Brandstichting

Het onderzoek werd aanvankelijk gedaan naar aanleiding van brandstichting. Uiteindelijk werd het dus een onderzoek naar de handel in soft- en harddrugs en witwassen.

Drugshandel en witwassen zijn voorbeelden van ondermijning. De politie werkt nauw samen met andere instanties om zicht te krijgen op criminele activiteiten en die vervolgens aan te pakken. Daarbij is ook de hulp van burgers welkom. Ziet u een verdachte situatie of heeft u twijfels over een pand, een persoon of een situatie? Meld dit via 112 of anoniem via 0800-7000.