Mogelijke dieven gepakt in auto met vals kenteken

Mogelijke dieven gepakt in auto met vals kenteken

Geplaatst op 22 maart 2022, om 11:56 uur

Valkenswaard – Maandagavond rond 21.30 uur hielden we op de Kluizerdijk in Valkenswaard een man en een vrouw aan die reden in een auto met valse kentekenplaten. In de auto lagen nog enkele andere kentekenplaten, die mogelijk werden gebruikt bij diefstallen uit auto’s in de afgelopen weken in Eindhoven.

Bij de politie was bekend dat de inzittenden van de betreffende auto zich mogelijk bezig hielden met diefstallen uit auto’s in de directe omgeving van een groot winkelwarenhuis op de Eindhovense woonboulevard Ekkersrijt. Toen agenten in een onopvallend dienstvoertuig de auto maandagavond in de Honthorststraat in die plaats zagen rijden, gingen ze er achteraan met het doel de inzittenden te controleren. De auto ging er echter op enig moment vandoor, kennelijk nadat de bestuurder in de gaten kreeg dat hij door politie werd gevolgd. Hij reed zich echter na een korte achtervolging tegen een hek op een zandpad aan de Kluizerdijk klem. De man van 23 jaar en de vrouw van 21 jaar, beiden afkomstig uit Tsjechië, werden aangehouden.

Kentekenplaten
In de auto vonden we enkele kentekenplaten, waarbij kentekens zaten die bij enkele diefstallen in de afgelopen tijd door getuigen waren genoteerd. Bij een onderzoek in een chalet op een vakantiepark in de regio waar de verdachten verblijven, troffen we meerdere goederen aan die mogelijk van diefstal afkomstig zouden kunnen zijn. Dit moet echter nog nader worden onderzocht. De aangehouden man en vrouw zitten voorlopig lopende het onderzoek vast. Hun auto werd in beslag genomen.