Dronken man pleegt huisvredebreuk en bedreigt en bespuugt politieagenten

Dronken man pleegt huisvredebreuk en bedreigt en bespuugt politieagenten

Geplaatst op 19 maart 2022, om 15:38 uur

Kruiningen – De politie heeft op zaterdag 19 maart 2022 rond 02:00 uur een dronken man aangehouden voor huisvredebreuk en bedreiging. Tijdens de aanhouding werden de bewoner van het huis en de politieagenten bedreigd met de dood. Ook spuugde de verdachte naar de politie.

Melding
De melder had de politie gebeld omdat hij een dronken man had gevonden in zijn tuin. Hij dacht eerst dat het een inbreker was maar dat bleek niet het geval. Uit goed fatsoen had de melder de indringer koffie aangeboden en binnen gelaten in zijn woning. Zonder pardon trok de dronken man zijn kleding uit en ging op de bank liggen slapen. De bewoner van het pand heeft toen de politie gebeld.

Agressief
Agenten die de melding kregen troffen inderdaad een deels ontkleedde man aan. Hij had zelfs een dekentje gepakt en lag op de bank te snurken. De politieagenten probeerde de slapende man wakker te maken. Hij bleek alleen niet van plan te zijn de woning te verlaten. De politie heeft de man meerdere keren gevorderd om te vertrekken uit het huis. Hij wilde niet meewerken en werd agressief tegen de bewoner en de politie. Hij bedreigde daarbij ook de dienders en probeerde ze te bespugen.

Aanhouding
De man werd aangehouden en er werd aangifte tegen hem gedaan. Na de aanhouding bleek de verdachte ook nog eens een mes op zak te hebben. De politie heeft dit in beslag genomen en doet nog verder onderzoek in deze zaak. De man zit vast op het politiebureau.

Geweld tegen politie en hulpverleners
De politie vindt agressie en geweld tegen haar medewerkers onacceptabel. Politiebeambten hebben een verantwoordelijke rol in de samenleving en moeten zonder te worden gehinderd hun werk kunnen doen. Met wederzijds respect. Agressie of geweld, in welke vorm dan ook, tegen medewerkers wordt niet getolereerd. Dit geldt voor iedereen die bij de politie werkt: agenten, rechercheurs, medewerkers van de meldkamer, baliemedewerkers en medewerkers van ondersteunende afdelingen.