Overvallers op heterdaad aangehouden door hulp van burgers

Geplaatst op 15 maart 2022 13:32 uur | Laatst bijgewerkt op 15 maart 2022 13:32

Rotterdam – Twee overvallers die met een hamer een ravage aanrichtten in een opticien aan de Weissenbruchlaan zijn door agenten, binnen zes minuten, aangehouden. De winkelier en het personeel achtervolgden de overvallers en waarschuwden de agenten

Tekst loopt door onder de advertentie

Rond kwart over tien kwamen de twee overvallers, beiden uit Amsterdam 19 en 16 jaar oud, de winkel binnen. Met een hamer vernielden ze alles wat ze tegen kwamen en namen een groot aantal monturen mee. Vervolgens ging het tweetal er lopend vandoor. De winkelier die samen met zijn personeel het tweetal achtervolgde waarschuwde de politie. Binnen zes minuten werd het tweetal in de boeien geslagen.

Op hun vluchtroute werden diverse monturen en een hamer aangetroffen. Door de Forensische Opsporing wordt sporenonderzoek verricht.