Man verzet zich bij aanhouding na verkeersincident

Man verzet zich bij aanhouding na verkeersincident

Geplaatst op 15 maart 2022, om 09:09 uur

Middelburg – Een 32-jarige man uit Vlissingen is maandagmiddag 14 maart aangehouden vanwege gevaarlijk verkeersgedrag. Een vrouw viel hierdoor van haar fiets. De man verzette zich tijdens zijn aanhouding en hierbij liep een agent letsel op.

Omstreeks 16.10 uur kwam op de meldkamer de melding binnen dat er op de Johan van Reigersbergstraat een fietsster was aangereden. Agenten hoorden ter plaatse van getuigen dat een auto met hoge snelheid over de Johan van Reigerberstraat reed waardoor de vrouw vermoedelijk van haar fiets is gevallen. Ze raakte niet gewond. Ook wist een getuige te melden dat de bestuurder op de Johan Guiliëlmus Schorerstraat stond geparkeerd. Agenten treffen daar de Vlissinger die op dat moment aan  zijn auto aan het sleutelen is. Ze gaan met hem in gesprek en vertellen hem dat hij is aangehouden vanwege zijn rijgedrag. De man reageert direct agressief en verzet zich bij de aanhouding. Er ontstaat een worsteling waarbij een agent verwondingen oploopt. De man is meegenomen naar bureau. Daar is een ademtest en speekseltest bij hem afgenomen. De verdachte testte positief op drugsgebruik. Vervolgens is ook een bloedproef afgenomen.  Later op de avond is de man na verhoor weer vrijgelaten.