Vijfde veroordeelde Hrieps-overvaller gearresteerd

Vijfde veroordeelde Hrieps-overvaller gearresteerd

Geplaatst op 14 maart 2022, om 16:56 uur

Middelburg – De vijfde veroordeelde voor deelname aan de overval in Grijpskerke is maandag 14 maart gearresteerd. De 25-jarige Vlissinger was sinds eind november 2021 voortvluchtig.

De rechtbank in Middelburg veroordeelde op 24 november jl. vijf mannen schuldig aan de roof van de dagopbrengst van muziekfestival Hrieps op 12 mei 2019. Zij moesten direct terug in voorarrest, ook al werd er door de verdachten hoger beroep ingesteld. De Vlissinger kreeg een celstraf van 4 jaar en 10 maanden opgelegd. Ook hij moest zich van de rechter direct melden, wat hij niet deed. De man werd op de nationale opsporingslijst gezet en de politie trachtte enkele keren tevergeefs hem aan te houden. Uiteindelijk meldde hij zich vandaag bij de Penitentiaire Inrichting in Middelburg. Naast dit vijftal worden nog twee mannen voor hun aandeel vervolgd. Hun zaken staan deze zomer bij de rechtbank gepland.