Man overleden na val van schip

Man overleden na val van schip

Geplaatst op 10 maart 2022, om 09:02 uur

Willemstad – Een medewerker van een schip dat bij de sluizen in Willemstad lag is in de vroege ochtend van donderdag 10 maart 2022 om het leven gekomen door een noodlottig ongeval. Zijn lichaam werd rond 05.00 uur vrijgegeven door de officier van justitie, nadat er onderzoek naar de toedracht was gedaan.

Omstreeks 03.00 uur werden hulpdiensten via 112 gebeld door de schipper van de boot, omdat een van zijn medewerkers overboord was gevallen. Politie, ambulances en een traumahelicopter werden naar Willemstad gestuurd door het Operationeel Centrum. De schipper heeft de man zelf uit het water gehaald. Hulpverlening mocht helaas niet meer baten, de man was al overleden.

Politiemensen van Forensische Opsporing zijn ter plekke geweest om onderzoek te doen. Er is geen sprake van een misdrijf. Door hen zijn onder andere camerabeelden bekeken waarop het ongeval is te zien.

Omdat de familie van de (buitenlandse) medewerker nog niet in kennis is gesteld, kan de politie geen identiteitsgegevens delen.