Agenten houden verdachte aan overval tankstation Gooiseweg

Agenten houden verdachte aan overval tankstation Gooiseweg

Geplaatst op 10 maart 2022, om 09:17 uur

Amsterdam – In de nacht van woensdag op donderdag 10 maart wordt een tankstation aan de Gooiseweg overvallen door een man met een mes. De verdachte vlucht het tankstation uit met onbekende buit. Agenten houden enkele minuten later een verdachte aan die aan het signalement van de dader voldoet.

Rond 01.50 uur komt een man het tankstation binnenlopen die vrijwel direct naar de medewerkster toeloopt en een mes laat zien. De verdachte vraagt op zeer dreigende toon om geld. Door de dreigende toon en het zien van het mes geef ze wel een onbekend geldbedrag mee aan de verdachte. Hij verlaat hierdoor snel het tankstation en gelukkig raakt de medewerkster niet gewond. Er wordt direct 112 gebeld en diverse politie-eenheden gaan op zoek naar de verdachte op basis van het signalement in de wijde omgeving. Agenten die in de omgeving van de Bijlmerdreef rijden zien een groepje mannen staan waarvan één precies voldoet aan het signalement. De agenten houden de man rond 02.10 uur aan en passen een fouillering toe. Tijdens deze fouillering wordt er een groot geldbedrag aangetroffen en in beslag genomen voor verder onderzoek. Het slachtoffer van de overval heeft meteen aangifte gedaan op het politiebureau en maakt het naar omstandigheden goed.

De recherche heeft de zaak in onderzoek. De verdachte,  een 40-jarige man uit Amsterdam, zit op dit moment nog vast en wordt vandaag gehoord door de recherche.