Janny Knol geïnstalleerd als politiechef Oost-Nederland

Janny Knol geïnstalleerd als politiechef Oost-Nederland

Geplaatst op 10 maart 2022, om 16:56 uur

Apeldoorn – Korpschef van politie, Henk van Essen, heeft vandaag, donderdag 10 maart, Janny Knol geïnstalleerd als de nieuwe politiechef van Oost-Nederland. Janny Knol is op 1 februari 2022 Oscar Dros opgevolgd die naar de Landelijke eenheid is gegaan. De officiële ceremonie vond plaats in het hoofdbureau van politie in Apeldoorn. Met het voorlezen van het Koninklijk Besluit was de officiële installatie een feit.

De korpschef liet weten alle vertrouwen in haar te hebben en haar als een krachtige aanwinst te zien en een versterking van de politietop.

Verbinding maken

In haar toespraak schetste de nieuwe politiechef een aantal belangrijke uitdagingen waar de politie in Oost-Nederland voor gesteld staat. “We leven in een tijd waarin het in de samenleving gist en borrelt en frustratie en onmacht tot uitbarstingen van geweld leiden. De tegenstellingen zijn nog nooit zo groot geweest. Met een oorlog in Europa en miljoenen mensen op de vlucht. . De samenleving heeft een politie nodig die veiligheid waarborgt, vertrouwen wekt en verbinding maakt. Hoe zorgen wij dat wij een politie van een ieder zijn en blijven? Graag zoek ik vanuit mijn rol, samen met collega’s, de Ondernemingsraad, in verbinding met externe partners en ons bestuur naar nieuwe antwoorden op dit complexe vraagstuk, aldus Knol.”

Digitalisering en inclusie

Ook ziet zij een belangrijke taak weggelegd voor de politie als het gaat om thema’s als digitalisering en inclusie. “De jeugd is meer te vinden op de digitale snelweg dan op de geasfalteerde weg. En op die digitale snelweg zijn wij nog maar minimaal aanwezig en bereikbaar.  Dagelijks worden bedrijven gehackt en digitaal gegijzeld en velen richten zich dan niet eerst tot de politie maar tot private partijen voor hulp en het betalen van losgeld.  Dit alles vraagt ook van ons een compleet andere aanpak, een andere benadering. Hiervoor is een digitale transformatie nodig.”

Over Janny Knol

Janny Knol (52 jaar) is een politievrouw in hart en nieren met ruime ervaring binnen het vak. Zij werkte de afgelopen jaren ondermeer in IJsselland, Gelderland-Midden en Twente, zowel in de opsporing als het blauw. De laatste jaren was ze Hoofd Operatiën in de eenheid Noord-Nederland. Knol is opgegroeid in Zwolle en woont in Deventer.