Verdachte schietincident Haarlemmerweg aangehouden

Verdachte schietincident Haarlemmerweg aangehouden

Geplaatst op 9 maart 2022, om 15:49 uur

Leiden – Een arrestatieteam heeft woensdagochtend 9 maart in een woning in Leiden een 33-jarige man aangehouden. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij een schietincident die in nacht van 29 op 30 december rond 00.50 uur plaats vond in een woning aan de Haarlemmerweg. Bij dat schietincident raakte een 37- jarige man zwaar gewond.

Het slachtoffer dat destijds aan de Haarlemmerweg in Leiden een kamer huurde overleefde het schietincident ternauwernood. Uit onderzoek is gebleken dat twee mannen na het schietincident snel zijn weggegaan. Van de nu aangehouden verdachte was zijn identiteit kort na het schietincident bekend van de andere man nog niet. Op dinsdag 22 februari werden in de opsporingsprogramma’s Team West en Opsporing Verzocht beelden getoond van deze onbekende verdachte.

Motief onduidelijk
Het onderzoek is op dit moment nog in volle gang en alle informatie over dit schietincident is nog welkom. Het motief en de aanleiding van het schieten is nog niet duidelijk. De verdachte is ingesloten aan een politiebureau waar hij zal worden gehoord. De man zit in alle beperkingen wat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat. 

Opsporingsprogramma’s
De politie werkt met verschillende lokale en regionale omroepen samen op het gebied van opsporingscommunicatie. Bij opsporingsprogramma’s wordt u gevraagd om mee te helpen bij het oplossen van misdrijven. Regelmatig worden in de opsporingsprogramma’s camerabeelden van verdachten getoond, zoals bij bovengenoemde zaak.

Vragen
Beelden van de nog niet aangehouden verdachte zijn via de onderstaande link te zien. Herkent u deze verdachte of heeft u andere informatie over deze zaak? De recherche komt graag met u in contact via de gratis opsporingstiplijn 0800-6070. Blijft u liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Tippen kan ook via het onderstaande tipformulier.

https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/februari/06-dh/tw-22-02/schietincident-haarlemmerweg-leiden.html