Doorzoekingen in politie-onderzoek

Doorzoekingen in politie-onderzoek

Geplaatst op 8 maart 2022, om 15:03 uur

Krabbendijke, Zegge, Bergen op Zoom, Amsterdam – Naar aanleiding van een al langer lopend rechercheonderzoek van politie Zeeland-West-Brabant vonden vandaag, dinsdag 8 maart 2022, politie-invallen plaats in Krabbendijke, Zegge, Bergen op Zoom en Amsterdam.

Het onderzoek is bezig sinds eind 2021 en draait om overtredingen van de Opiumwetgeving. Het startte na binnengekomen informatie over het voorbereiden van illegale hennepteelt.

Er werden bij de politie- invallen geen personen aangehouden. De hoofdverdachte is eigenaar van een bedrijf in Krabbendijke. Dit bedrijf wordt aangemerkt als een growshop. Het runnen van een growshop is strafbaar in Nederland, omdat een growshop  wettelijk beschouwd wordt als een bedrijf dat zich bezighoudt met voorbereidingshandelingen voor de illegale hennepteelt. Ondanks dat medewerkers van een growshop zich zelf niet bezighouden met het kweken en/of telen van hennep, wordt er wel geld verdiend aan die illegale hennepteelt.

De verdachten binnen dit onderzoek worden op een later moment gehoord.

In de panden waar de politie binnenviel werd door de agenten doorzoekingen gedaan. Hierbij zijn verschillende goederen in beslag genomen die aanwijzingen kunnen verschaffen om het politieonderzoek tot een sluitende puzzel kunnen brengen. Het ging onder andere om communicatiemiddelen, digitale apparaten en administratie. Een officier van justitie beslist over de verdere (strafrechtelijke) afhandeling van deze zaak.

De politie maakt een bestuurlijke rapportage op voor de gemeente. De burgemeester neemt later een beslissing of er bestuurlijk ook nog verdere stappen worden ondernomen.