Aanhoudingen na overval op drogisterij in Rhoon

Aanhoudingen na overval op drogisterij in Rhoon

Geplaatst op 8 maart 2022, om 12:35 uur

Rhoon – Op zaterdag 18 december werd een drogisterij aan het Hof van Portland overvallen. Naar aanleiding van een tip via Meld Misdaad Anoniem konden drie personen worden aangehouden.

Het is iets na 8 uur in de avond als drie medewerksters van het Kruidvat filiaal worden overrompeld door twee overvallers. De twee jonge mannen zijn binnengekomen via de achterdeur. Eén van de mannen heeft een wapen in zijn hand. De daders werken samen twee van de medewerksters naar de grond, waarna zij hen vastbinden. De derde medewerkster moest de kluis openen. Nadat de mannen de kluis hadden leeggehaald, werd ook dat slachtoffer naar de grond gewerkt en vastgebonden. De overvallers verlieten de winkel met de buit, waarna de slachtoffers zichzelf konden bevrijden.

Meld misdaad anoniem
Tijdens het onderzoek naar de overval kwam er een anonieme tip binnen via M. Deze tip was zeer bruikbaar en heeft er toe geleid dat er twee mannen van 17 en 18 jaar, en een vrouw van 18 jaar uit Hoogvliet zijn aangehouden. De 17-jarige man is heengezonden in afwachting van het proces, de twee anderen zitten nog vast.