Veroordelingen voor bedreiging en mishandeling GGD-medewerkers Heerlen

Veroordelingen voor bedreiging en mishandeling GGD-medewerkers Heerlen

Geplaatst op 4 maart 2022, om 09:09 uur

LIMBURG – Een 48-jarige man uit Hoensbroek en een 49-jarige vrouw uit Heerlen zijn vandaag in een snelrechtprocedure door de politierechter van rechtbank Limburg veroordeeld voor bedreiging en mishandeling van GGD-medewerkers en het plegen van lokaalvredebreuk op een priklocatie in Heerlen. De vrouw kreeg 80 uur werkstraf opgelegd en de man 60 uur werkstraf.

De 2 verdachten waren op 9 en 10 februari 2022 betrokken bij invallen bij 2 verschillende priklocaties in Heerlen. Zij vielen medewerkers lastig en beschuldigden hen van moord.

Oordeel van de rechtbank
De rechter acht het bedreigen, mishandelen en beledigen van de GGD-medewerkers bewezen, alsook het plegen van lokaalvredebreuk op een priklocatie in Heerlen. Beide verdachten worden vrijgesproken van het uitoefenen van dwang ten aanzien van het afgeven van een manifest of een poging daartoe.

Gelet op het ontbreken van een strafblad bij de vrouw en enkele oudere feiten op het strafblad van de man en de verklaring die de verdachten tijdens de zitting hebben afgelegd, namelijk dat zij het anders hadden moeten doen, wordt geen vrees voor herhaling ingeschat door de rechter.

De rechter legt aan de 49-jarige vrouw 80 uur werkstraf op, te vervangen door 40 dagen hechtenis, met aftrek van voorarrest. Aan de 48-jarige man wordt 60 uur werkstraf opgelegd, te vervangen door 30 dagen hechtenis, met aftrek van voorarrest.