Politie zoekt getuigen van strooien bankbiljetten op de A16

Politie zoekt getuigen van strooien bankbiljetten op de A16

Geplaatst op 3 maart 2022, om 16:11 uur

Prinsenbeek (snelweg A16) – Agenten van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid wilden op maandag 28 februari om 15.39 uur een voertuig controleren, maar de bestuurder weigerde te stoppen. Dit leidde tot een achtervolging op de A16 ter hoogte van Prinsenbeek.

Op een gegeven moment verloren de agenten het zicht op het voertuig en was op de vluchtstrook wel een grote stofwolk en opspattend grind te zien. Daarnaast dwarrelde een groot aantal bankbiljetten over de snelweg. De agenten hebben deze biljetten bij elkaar geraapt.

In de omgeving van Zevenbergschen Hoek troffen de agenten het voertuig met daarin twee personen. Zij zijn als verdachten aangehouden. Even later vonden de agenten nog een pakket met 24.000 euro.

Getuigen gezocht
De politie is op zoek naar mensen die op de genoemde locatie en het tijdstip hebben gezien dat er bankbiljetten gestrooid werden of die daar andere opvallende zaken hebben waargenomen.

Hebt u iets gezien of erover gehoord? Neem dan contact op via het telefoonnummer 0800-6070. Informatie delen kan ook anoniem: bel dan Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Ook kunt u uw tip via onderstaand tipformulier doorgeven.