Tweede aanhouding in zedenzaak stichting Kanjer Wens

Tweede aanhouding in zedenzaak stichting Kanjer Wens

Geplaatst op 4 maart 2022, om 17:12 uur

Almere – In het onderzoek naar een 54-jarige man uit Almere die verdacht wordt van zedendelicten, is op woensdag 2 maart een tweede verdachte aangehouden. Dit betreft een 20-jarige man uit Almere. Hij wordt verdacht van seksueel misbruik en zit vast voor verhoor.

Onder leiding van het Openbaar Ministerie onderzoekt een groep (zeden) rechercheurs meerdere aangiftes tegen een 54-jarige man uit Almere. De verdachte, ex-directeur van de goede doelen stichting Kanjer Wens, is op woensdag 23 februari voor de derde keer aangehouden omdat hij de door de rechtbank schorsingsvoorwaarden had overtreden. Hij zit momenteel in voorarrest. De rechercheurs onderzoeken recente meldingen en aangiftes. Daarnaast kijken zij opnieuw naar een aantal aangiftes die eerder zijn gedaan en voortkomen uit het sociale netwerk van de verdachte dan wel de Stichting Kanjer Wens. 

Op meerdere plaatsen is een doorzoeking gedaan en zijn onder andere telefoons en computers in beslag genomen.

Melden en slachtofferhulp

Bent u slachtoffer van een zedendelict en wilt u dat melden of aangifte doen? Dan kan dat als volgt:

  • Bel 0900-8844. Hierna volgt contact of een afspraak met een zedenrechercheur.
  • Fysiek in een politiebureau bij jou in de buurt

 

Liever (nog) geen aangifte?

Bel via 0800-0188 het Centrum Seksueel Geweld (CSG) voor hulp, (anoniem) chatten met iemand kan ook. Het CSG kan als een slachtoffer dat wenst contact zoeken met de zedenpolitie om aangifte te doen. Naast het CSG kunnen slachtoffers ook contact opnemen met Slachtofferhulp. Dit kan via 0900-0101 of de chat.

Heeft u naar aanleiding van dit bericht zorgen en/of vragen over het herkennen van misbruik en over het spreken hierover met kinderen? Dan kunt u contact opnemen met JGZ Almere via 088-0029990.

Voor meer informatie kijk op politie.nl en OM.nl