Politie, gemeente en Openbaar Ministerie samen tegen straatraces

Politie, gemeente en Openbaar Ministerie samen tegen straatraces

Geplaatst op 4 maart 2022, om 09:40 uur

Hendrik-Ido-Ambacht – Afgelopen periode hebben we er regelmatig mee te maken in onze regio: zogenaamde ‘straatrace bijeenkomsten’. Knallende uitlaten, ronkende motoren en piepende banden zorgen voor veel geluidsoverlast en vervuiling. Daarnaast zijn de races ook levensgevaarlijk: er wordt te hard én op een gevaarlijke manier gereden.

De races hadden afgelopen zondag al meerdere aanrijdingen met zwaar letsel tot gevolg. Deze straatraces staan we op geen enkele manier toe en daarom slaan politie en gemeente de handen in één om de straatraces een halt toe te roepen. Reken op meer motorsurveillance, rollerbankcontroles, inbeslagname van voertuigen en meer en snellere handhaving.

We kunnen de hulp van burgers goed gebruiken in de aanpak tegen deze straatrace bijeenkomsten. Zij kennen hun buurt vaak het beste. Ken jij een locatie of weg die vaak als racebaan wordt gebruikt? Laat het ons weten via onderstaande knoppen.