Snelkrakers maken grote hoeveelheid elektronica apparatuur buit

Snelkrakers maken grote hoeveelheid elektronica apparatuur buit

Geplaatst op 3 maart 2022, om 09:10 uur

Breda, – Drie inbrekers maken een forse hoeveelheid apparatuur buit bij een snelkraak in een elektronicawinkel in Breda. De dieven staan op beeld. Ook twee pinners die betrokken zijn bij bankhelpdeskfraude zijn gefilmd. Een 76-jarige man uit Bergen op Zoom is daar het slachtoffer van. De fraudeurs maakten duizenden euro’s buit. In Bureau Brabant van maandag 7 maart aanstaande uitgebreid aandacht voor deze zaken.

Snelkraak elektronicazaak Breda

Drie inbrekers slaan op dinsdag 14 september 2021 omstreeks 23.00 uur toe bij een grote elektronicazaak aan de Kruisvoort (Meubelboulevard) in Breda. Ze maken een grote hoeveelheid laptops en mobiele telefoons buit. We zien eerst twee daders die tegen 23.00 uur in beeld verschijnen, ze lijken de boel te bestuderen. Even later komen ze weer terug, dan is er ook een derde man bij. Ze forceren met een breekijzer eerst de toegangsdeur en daarna het rolluik aan de binnenzijde. In de winkel vullen ze een grote zak met elektronica apparatuur zoals laptops, tablets en mobiele telefoons. De zak is dan zo zwaar dat ze ‘m naar buiten moeten slepen. De drie inbrekers en hun auto staan op beeld. Wellicht zijn de gestolen goederen ergens te koop aangeboden. .  

Bankhelpdeskfraude (spoofing) in Bergen op Zoom

Een 76-jarige man uit Bergen op Zoom is op woensdag 3 november 2021 het slachtoffer geworden van bankhelpdeskfraude.  Hij werd rond 20.00 uur gebeld door een vrouw die zich uitgaf als medewerker van de ABN-AMRO bank. Zij waarschuwde hem dat er sprake was van bankfraude. Hij  moest daarom een programma op zijn computer installeren.  Vanwege die fraude werden zijn bankpas en mobiele telefoon door een koerier opgehaald.  Later ontdekte het slachtoffer dat er bij pinautomaten in Bergen op Zoom en Rotterdam duizenden euro’s van zijn rekening waren opgenomen.  De twee pinners staan op beeld.  De koerier is licht getint. Hij heeft een kort donker kapsel met lichte snorgroei. Hij heeft een volslank postuur en is eind 20 begin 30. Hij droeg lichte gymschoenen, een spijkerbroek en een donker vest.

 

Uitzendingen

Maandagavond om 18.15 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.15 uur.