Aanhouding na poging overval

Aanhouding na poging overval

Geplaatst op 3 maart 2022, om 12:16 uur

Haarlem – Woensdag kregen we rond 14.40 uur een melding van een poging overval op een winkel aan de Amsterdamstraat. De verdachte bedreigde een medewerker van de winkel en is vervolgens zonder buit vertrokken. Een 43-jarige vrouw uit Haarlem is korte tijd later in de buurt aangehouden.

De 43-jarige vrouw eiste geld van de medewerker bij de kassa onder dreiging van een mes. De medewerker rende weg, waarop de verdachte de winkel zonder buit verliet. Niemand is bij het incident gewond geraakt.

 

De politie werd gealarmeerd en startte direct een zoekactie. Korte tijd na de poging overval werd de verdachte aangetroffen en aangehouden op de kruising van de Van Oorschotstraat met de Van Beresteynstraat.

 

2022040794