Verdachte van beroving aangehouden

Verdachte van beroving aangehouden

Geplaatst op 2 maart 2022, om 13:37 uur

Den Haag – De politie heeft woensdag 2 maart een 18-jarige man uit Den Haag aangehouden op verdenking van het beroven van een 45-jarige vrouw in een flat aan de Stieltjesstraat op zondag 19 september.

Dinsdag 22 februari werd in het opsporingsprogramma Team West van omroep West aandacht gevraagd voor deze beroving. Die zondag 19 september, omstreeks 16.00 uur, had de vrouw een afspraak in de flat, maar werd vervolgens op de bovenste verdieping hardhandig beroofd van haar tas. In de uitzending werden camerabeelden getoond van de verdachte die na de beroving de flat verliet via het trappenhuis.

Herkenning
Meerdere getuigen die de verdachte herkenden meldden zich na de uitzending bij de recherche. Na de verklaringen van de getuigen werd ook de naam van de verdachte bekend waarna hij woensdagmorgen werd aangehouden. De recherche doet verder onderzoek.

Opsporingsprogramma’s
De politie werkt met verschillende lokale en regionale omroepen samen op het gebied van opsporingscommunicatie. Bij opsporingsprogramma’s wordt u gevraagd om mee te helpen bij het oplossen van misdrijven. Regelmatig worden in de opsporingsprogramma’s camerabeelden van verdachten getoond, zoals bij bovengenoemde zaak.

Team West
Team West wordt elke dinsdagavond, direct na het TV West-journaal van 17.00 uur, uitgezonden. In de avonduren en de dag erop wordt het programma enkele keren herhaald. Ook via www.omroepwest.nl is het programma terug te zien.